Elveţia a blocat alte 16,6 milioane de euro aparţinând unor apropiaţi ai lui Bashar al-Assad

Autor: Ioana Bojan 04.06.2012

Elveţia a blocat recent alte 20 de milioane de franci elveţieni (16,6 milioane de euro) aparţinând unor apropiaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităţilor elveţiene, intervievată de ziarul NZZ am Sonntag, transmite AFP.



"În Elveţia, 20 de milioane de franci aparţinând anturajului dictatorului sirian Bashar al-Assad au fost blocate în ultimele săptămâni", relatează publicaţia, care a intervievat-o pe purtătoarea de cuvânt a Secretariatului de Stat pentru Economie (SECO), Marie Avet.

Această sumă ridică la aproape 70 de milioane de franci elveţieni (58,2 milioane de euro) valoarea totală a averilor siriene blocate de Berna.

Cele 20 de milioane de franci blocate de Berna recent se explică prin adăugarea unor noi nume pe lista elveţiană a persoanelor şi întreprinderilor siriene ale căror active sunt îngheţate.

În aprilie, Elveţia a înăsprit măsurile împotriva regimului sirian şi a impus sancţiuni împotriva lui Anisa şi lui Asma al-Assad, mama şi soţia preşedintelui Bashar al-Assad, precum şi împotriva mai multor membri ai Guvernului.

"Lista neagră" elveţiană conţine acum numele a 127 de persoane fizice şi a 40 de întreprinderi şi entităţi. Persoanele înscrise pe această listă nu mai pot dispune de averile lor din Elveţia şi au interdicţie de intrare pe teritoriul elveţian.