Românii au cheltuit peste 600.000 de euro pe maşini exclusiviste luna trecută

Autor: Bogdan Alecu 11.06.2012

În timp ce majoritatea celor ce doresc un automobil de lux se orientează către un BMW, Mercedes-Benz, Audi sau Ferrari sau Rolls Royce, unii români aleg să “investească” într-un automobil mai puţin cunoscut pe piaţa locală, dar cu un bun renume la nivel mondial.

Luna trecută a fost înmatriculat pe piaţa locală un Caterham Seven S3, un automobil englezesc ce are un design neschimbat de mai multe decenii. Cu toate că are un preţ cuprins între 30.000 şi 50.000 de euro, un Caterham poate fi considerat un automobil exclusivist având în vedere că producţia anuală  de 500 de unităţi, mai redusă decât Rolls Royce sau Ferrari.

Pe lista automobilelor exclusiviste înmatriculate luna trecută se numără şi un Lotus Elise, care, ca şi Caterham, face parte din clasa automobilelor destinate celor ce doresc să conducă un automobil cât mai „pur”, cu cât mai puţină tehnologie şi concentrat asupra performanţelor dinamice. Şi acesta are un preţ de aproximativ 40.000 de euro, diferenţa fiind că marca Lotus este reprezentată oficial pe piaţa locală de compania Forza Rossa, care mai deţine şi importurile Ferrari.

La capitolul limuzine exclusiviste luna trecută s-a înmatriculat un Maserati Quattroporte GT S, în valoare de peste 140.000 de euro, considerat a fi peste un Mercedes-Benz S-Klasse sau Seria 7 de la BMW.

În continuare la capitolul automobile supersport BMW deţine supremaţia. Luna trecută s-au înmatriculat două M5, limuzina sport a constructorului care peste 550 CP, dar şi două X6 M, toate cele patru având preţuri de peste 100.000 de euro.