Gap Internaţional, o firmă americană de consultanţă pentru creşterea afacerilor, a anunţat intrarea pe piaţa locală

Autor: Adelina Mihai 11.06.2012

 

Americanii de la Gap Internaţional, o firmă specializată pe oferirea de servicii de consultanţă strategică pentru creşterea afacerilor, au anunţat intrarea pe piaţa locală printr-un parteneriat cu firma locală NTT Partners.

Cei care vor conduce pe plan local activităţile companiei sunt Ionuţ Harabagiu, co-fondator şi director operaţional al firmei locale de consultanţă în afaceri Brand Support şi Marius Căluian, care a fost anterior şeful MEMRB (firmă de cercetare preluată anul trecut de Nielsen) pe România şi Republica Moldova. Consorţiul format este primul reprezentant regional al companiei în Europa Centrală şi de Est şi constă în crearea unui institut care are drept activitate oferirea de servicii de consultanţă pentru creşterea afacerilor.

"Am văzut o oportunitate imensă în România, pentru că unele businessuri au cres­cut foarte mult, iar oamenii de afaceri caută noi metode de creştere", a spus Mitzie Hoelscher, chief leadership officer în cadrul Gap International.

Reprezentanţii companiei susţin că este primul start-up care oferă astfel de servicii de creştere a afacerilor, după ce în ultimii ani companiile de consultanţă în management au oferit mai mult soluţii de restructurare.

"Institute for Exceptional Business Growth", umbrela sub care s-au reunit NTT Partners şi Gap, este şi membru al AmCham (Camera de Comerţ Româno-Americană).

"Facem un parteneriat cu acest institut pentru elaborarea unor rapoarte prin care să le arătăm investitorilor americani că Europa şi România reprezintă o zonă bună pentru investiţii, de tipul raportului de competitivitate elaborat anul trecut de AmCham, care făcea comparaţii între 6 ţări din regiune", a spus Anca Harasim, directorul executiv al AmCham.

Printre clienţii Gap la nivel internaţional se află companii precum Kraft Foods, Diageo, Astra Zeneca, Pfizer sau Merck.

Printre cele mai mari companii de consultanţă în management de pe piaţa locală se află McKinsey, AT Kearney sau Roland Berger Strategy Consultants.