Directorul general AXA Insurance România va prelua şi conducerea AXA Insurance Ungaria

Autor: Adrian Dumitrache 13.06.2012

Ea îl va înlocui pe Jacques Maire, care se va reîntoarce la Paris, după ce a condus timp de trei ani operaţiunile AXA din Ungaria.

"Odată cu noua numire, Ciurel va ocupa în continuare şi poziţia de director general al AXA Life Insurance România", se arată într-un comunicat al AXA Life Insurance România.

Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul financiar, Ciurel s-a alaturat AXA Group în septembrie 2010, în calitate de director general al AXA Life Insurance România.

Pe piaţa din Ungaria, compania este prezentă prin AXA Insurance Zrt, AXA Bank Europe SA Hungary Branch, AXA Voluntary&Private Pension Fund, AXA Voluntary Health Fund, AXA Hungary Investment Fund Management, AXA Personal Finance Consulting şi AXA Services.

AXA Life Insurance este parte a grupului francez AXA, cel mai mare asigurător din Europa, înfiinţat în anul în 1816 sub denumirea Mutuelle de L'assurance contre L'incendie (Ancienne Mutuelle).

Cu un capital social de 80,5 milioane de lei, societatea şi-a început activitatea în decembrie 1997 sub denumirea Omniasig Asigurări de Viaţă. Grupul AXA a preluat asigurătorul român la începutul anului 2010, după ce a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).