Dezvoltarea unui complex imobiliar în Kisselef a fost stopată

Autor: Mediafax 22.06.2012

Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv şi irevocabil autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din şoseaua Kiseleff nr. 45 A şi B, două case interbelice pe locul cărora proprietara dorea construirea unui complex imobiliar, în urma unei acţiuni introduse de Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul".

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat pe 18 iunie 2012 în dosarul 36904/3/2011 şi a anulat definitiv şi irevocabil autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din şos. Kiseleff 45 A şi B. Tribunalul Bucureşti se pronunţase în acelaşi sens pe 24 ianuarie anul acesta. Imobilele din Kiseleff 45 A şi B sunt construite între 1920 şi 1927 şi se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles.

Proprietara lor (în urma cumpărării drepturilor litigioase), avocata Lucia Cherecheş, a dorit demolarea întregului ansamblu şi construirea în locul acestuia a unui complex imobiliar. Aceasta l-a obligat prin hotărâre judecătorească pe primarul Sectorului 1 să emită autorizaţii de desfiinţare pentru cele două imobile pe 15 februarie 2011.