Cel mai mare dealer Vodafone a cumpărat o limuzină Rolls Royce Ghost de 360.000 de euro

Autor: Bogdan Alecu 26.06.2012

Schmidt Premium Cars, dealerul Rolls Royce din Munchen, controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, a livrat săptămâna trecută prima limuzină Rolls Royce Ghost pe piaţa locală din acest an.

Limuzina de lux a fost contractată în regim leasing, printr-un contract încheiat cu Bavaria Leasing IFN de către firma Arsis Trading, cel mai mare dealer Vodafone de pe piaţa locală, potrivit datelor de la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Arsis este controlată de Radu Mirea, 42 de ani, şi a urcat pe locul doi în topul reţelelor GSM pe 2010 după ce afacerile firmei au crescut cu 12%, la 27,6 mil. euro, con­form datelor Ministerului Finanţelor.
Oficialii Automobile Bavaria Group, companie care deţine în România un service Rolls Royce şi care este controlată tot de Michael Schmidt, au subliniat că politica Rolls Royce este de a nu furniza date de vânzări pe un singur dealer, ci doar la nivel de grup. Până la închiderea ediţiei oficialii Arsis nu au oferit nicio declaraţie pe acest subiect.
Cu un preţ de aproximativ 360.000 de euro, limuzina Rolls Royce Ghost este cel mai scump automobil vândut pe piaţa locală în acest an, depăşind chiar şi automobilul sport Lamborghini Aventador livrat în luna martie şi al cărui preţ era de aproximativ 350.000 de euro.
La nivelul anului trecut un singur automobil Rolls Royce a fost înmatriculat pe piaţa locală, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în timp ce în 2010 au fost două. Cele mai multe înmatriculări ale limuzinei britanice au avut loc în 2008, când au fost vândute 12 modele noi şi alte 12 second-hand, conform DRPCIV.