Mitrea: Uninominalul ar putea intra în dezbaterea Parlamentului vineri, aşteptăm motivarea CC

Autor: Valentina Postelnicu 02.07.2012

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, că legea votului uninominal ar putea intra în dezbaterea sesiunii extraordinare a Parlamentului, probabil vineri, în cazul în care Curtea Constituţională va publica motivarea respingerii proiectului.

"Ar trebui să îl includem (votul uninominal - n.r.) pe ordinea de zi. Aşteptăm şi noi de la Curtea Constituţională (...) să vedem care sunt motivele pentru care au declarat legea neconstituţională. Bănuiesc că nu votul uninominal pur, pentru că în Anglia funcţionează de vreo 250 de ani şi cred că Anglia este destul de democratică", a spus Mitrea.

Senatorul PSD a arătat că, probabil, sunt alte aspecte ale legii pe care judecătorii le-au considerat neconstituţionale.

"Votul în sine (uninominal - n.r.) nu este neconstituţional. Numai dacă fac un abuz, care nu cred că este posibil", a mai comentat Miron Mitrea.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea uninominalului pur este neconstituţională.

PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională sesizarea privind legea votului uninominalului iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu şi care prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat.