Porsche Finance Group va fi condus din august de fostul director general al Porsche Bank Croaţia

Autor: Adrian Dumitrache 11.07.2012

"După cinci ani în România, Nekolar a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Porsche Bank AG din Salzburg", se arată într-un comunicat al Porsche Finance Group.

Binder are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă, dezvoltarea afacerii şi management strategic. În vârstă de 43 de ani, Binder vine în România după şase ani în care a ocupat poziţia de director general al Porsche Bank în Croaţia.

Anterior, el a mai lucrat în cadrul Porsche Bank în Franţa şi Austria.

Nekolar a preluat funcţia de director general al Porsche Finance Group la sfârşitul anului 2011, după ce timp de patru ani ocupase funcţia de director financiar al grupului.

Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii - Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări.

Suma finanţată de Porsche Finance Grup în primele şase luni ale anului s-a ridicat la 60 de milioane de euro, din punct de vedere al valorii bunurilor finanţate, cu 13% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Porsche Finance Group se ocupă cu finanţarea autoturismelor aparţinând mărcilor Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto şi Volkswagen Autovehicule Comerciale.