Jurnalista Dana Deac, decorată de Regele Mihai

Autor: Madalina Cerban 12.07.2012

Potrivit comunicatului, în 6 iulie, Principesa Margareta şi Principele Radu au întâlnit la Palatul Elisabeta personalităţi din gazetărie, lumea medicală, mediul de afaceri şi din lumea muzicii.

"Cu această ocazie, Majestatea Sa Regele, prin Alteţa Sa Regală Principesa Mostenitoare, a acordat Decoraţia regală Nihil Sine Deo doamnei Dana Deac, la împlinirea vârstei de 50 de ani. Majestatea Sa a onorat astfel realizările profesionale de înaltă ţinută ale jurnalistei, precum şi exemplul său desăvârşit de curaj, etică şi comportament public", se spune în comunicat.

Principesa Margareta şi Principele Radu au oferit, cu aceeaşi ocazie, un dineu în sufrageria mare a Palatului Elisabeta. Dineul a fost urmat de un moment muzical susţinut de tinerii muzicienii din Corul Regal.

Corul Regal va primi înaltul patronaj al Casei Regale în această toamnă. Astfel, spectacolul de la Palatul Elisabeta a fost un fel de avanpremiera la cariera lor concertistică. El a cuprins un repertoriu din opera unor autori români şi străini, printre care Gavriil Musicescu şi George Enescu.

Dana Deac este director al Departamentului TVR 1 şi lucrează în presă din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia, potrivit site-ului tvr.ro.

Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Şeful Casei Regale a României. Decoraţia regala "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogaăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, în luna iunie, Regele Mihai I a decorat o serie de persoane din mediul cultural, economic, educaţional şi din presa românească.

Astfel, au fost decoraţi cu Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate jurnalistul Luca Niculescu, realizatoarea de televiziune Cristina Ţopescu şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu. De asemenea, a fost decorat cu Crucea Casei Regale a României jurnalistul Radu Călin Cristea.