RCS îşi înghite discret rivalii şi atacă zona rurală

Autor: Adrian Seceleanu 13.07.2012

În ultimul an operatorul de cablu RCS&RDS a cumpărat 200.000 de clienţi de la rivalii mai mici, pentru care va plăti în jurul a 20 mil. euro.



Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a preluat în ul­timul an de zile, potrivit infor­maţiilor ob­ţinute de ZF de pe pia­ţa de telecom, apro­xi­mativ 200.000 de abonaţi prin achiziţii succesive ale unor rivali mai mici de pe piaţa de cablu, câteva tranzacţii având loc în prima parte a aces­tui an.

RCS&RDS, com­pa­nie controlată de omul de afa­ceri Zoltan Teszari din Oradea, nu a anunţat nicio achiziţie realizată în 2012, însă patru dintre ele au devenit în cele din urmă publice: Telemach din judeţul Neamţ, Euro Cable din Timiş şi Kabex Prod­com din Cluj. Una dintre cele mai mari firme preluate este Telemach din Piatra-Neamţ, care are peste 30.000 de abonaţi şi afaceri de peste 2 mil. euro.

La un preţ mediu pe abonat de 100 de euro, valoarea cumulată a tran­zacţiilor realizate de RCS&RDS în ultimul an ar putea fi de 20 de milioane de euro.

Compania nu a mai pu­blicat date des­pre numărul de clienţi din România din de­cem­brie 2009, însă evo­luţia veniturilor de anul trecut susţine in­for­maţiile privind creş­terea bazei de abonaţi. RCS&RDS a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de 480 mil. euro, mai mare cu 15% faţă de 2010 - în condiţiile în care pia­ţa de te­lecom a scăzut anul trecut cu 4%, la 3,5 miliarde de euro.

RCS&RDS este cel mai mare jucător de pe piaţa de ca­blu TV, inter­net fix şi TV prin satelit.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

RCS&RDS continuă să-şi înghită discret rivalii mai mici de pe cablu şi se extinde masiv în mediul rural