Al doilea român în conducerea celei mai mari companii locale: Cristian Secoşan dă şefia Siemens România pentru divizia de energie şi gaze a Petrom

Autor: Roxana Petrescu 13.07.2012

Cristian Secoşan, directorul general al Siemens România, va prelua de la 1 septembrie funcţia de membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie. Secoşan îl va înlocui astfel din funcţie pe Hilmar Kroat-Reder care va continua să deţină funcţia de membru al structurii de conducere a grupului OMV în Turcia. Fostul şef al Siemens devine astfel cel de-al doilea român din boardul celei mai mari companii locale după Mariana Gheorghe care este CEO-ul Petrom.



"Cristian Secoşan (45 de ani) a studiat Ingineria Mecanică la Universitatea Politehnică din Timişoara şi de-a lungul carierei sale a ocupat diverse poziţii de conducere în cadrul unor companii multinaţionale din sectorul energetic din România cum ar fi ABB, Alstom, E.ON. Înainte de a se alătura echipei Petrom a deţinut funcţia de director general al Siemens România", spun reprezentanţii Petrom.