Un fond al Globinvest a cumpărat 20,3% din Remat Maramureş cu 1,3 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar 16.07.2012

Fondul de Acţiuni Privat Transilvania, administrat de Globinvest, a achiziţionat săptămâna trecută 20,3% din acţiunile firmei specializate în colectarea deşeurilor Remat Maramureş (REMM) pentru suma de 1,3 mil. lei.

Achiziţia a avut loc în cadrul unei oferte publice de vânzare derulată pe bursă de acţionarul majoritar al companiei, firma de intermediere Broker Cluj.

Firma de intermediere din Cluj a fost forţată de CNVM să-şi reducă participaţia sub pragul de control, de 33%, ca urmare a unei reglementări introduse de arbitrul pieţei după ce Broker Cluj ajunsese la un pachet majoritar din Remat Maramureş, de 53,1% din acţiuni.

În urma oferte publice de vânzare care s-a finalizat săptămâna trecută, Broker Cluj şi-a diminuat participaţia în companie la 32,8% din acţiuni.

Un alt acţionar important al Remat Maramureş este firma Confecţii Vaslui, cu o participaţie de 10% din acţiuni.

Firma specializată în colectarea deşeurilor a obţinut anul trecut un profit net de 650.000 de lei la o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei şi este listată pe piaţa RASDAQ.

Ultima tranzacţie cu acţiunile Remat Maramureş s-a derulat la un preţ înurcare cu 5,9%, de 18 lei/unitate, sub preţul din oferta publică de vânzare recent încheiată, de 21 de lei/acţiune.