Erste renunţă la raportările în română şi cehă pe bursă

Autor: Andrei Chirileasa 18.07.2012

Grupul austriac Erste (EBS), acţionarul majoritar al BCR, va renunţa la raportările în română şi cehă pe care le transmitea până acum pe bursele de la Bucureşti şi Praga şi că va realiza raportări doar în engleză şi germană, potrivit unui raport transmis ieri bursei.

 

"Erste Group Bank AG, Viena, anunţă schimbarea limbii pentru documentele de raportare periodică şi continuă. În viitor, Erste Group va îndeplini toate cerinţele de raportare doar în engleză şi germană. Traducerile in limba cehă şi română nu vor mai fi disponibile", se arată în anunţul Erste.

 

Erste este listată pe bursa de la Bucureşti din februarie 2008, iar până acum a transmis raportări în engleză şi română. Decizia de a nu mai transmite raportări în română este surprinzătoare şi poate conduce la dificultăţi de interpretare a informaţiilor de către investitorii români.

 

"Legislaţia europeană impune doar raportarea în limba engleză către autorităţile pieţei, în cazul companiilor care sunt listate şi pe alte pieţe decât cea domestică. Departamentul Erste Group de relaţii cu investitorii a decis că este suficientă raportarea în limba engleză şi germană către toate autorităţile din pieţele unde Erste este listată", au declarat pentru ZF reprezentanţii Erste. Erste este cea mai mare companie de pe bursa locală, cu o capitalizare de 5,88 mld. euro. Printre cei mai mari acţionari români ai Erste se numără SIF-urile şi Fondul Proprietatea, dar şi salariaţii BCR care şi-au schimbat acţiunile după privatizarea băncii.