David de Rothschild îl pregăteşte succesor la conducerea afacerilor familiei pe fiul său, Alexandre

Autor: Vlad Popescu 20.07.2012

Alexandre de Rothschild (32 de ani) şi-a petrecut tinereţea lucrând în sistemul financiar şi s-a alăturat afacerilor familiei în urmă cu patru ani, devenind primul exponent al celei de-a şaptea generaţii de bancheri Rothschild, dinastie care îşi are rădăcinile în secoul al XVIII-lea.

În prezent, banca Rothschild trece printr-un transfer al răspunderii către generaţiile mai tinere, iar Alexandre este pregătit să conducă afacerile familiei, ca succesor al tatălui său, David de Rothschild (69 de ani). Tranziţia va fi încheiată peste cinci ani, au afirmat sursele citate.

"Fie preşedinte (al board-ului - n.r.), fie CEO, una, cealaltă sau ambele - ar putea lua diverse forme, iar timpul nu este o problemă", a declarat Alexandre în primul său interviu.

Tatăul său nu este îngrijorat în privinţa pregătirii tânărului pentru preluarea responsabilităţilor.

"Ceea ce observ în atitudinea şi comportamentul lui Alexandre şi ceea ce îmi spun colegii este foarte liniştitor. Subliniez însă din nou că nu este sub presiune să devină mai vizibil sau să adune titluri. Lucrurile progresează firesc", a afirmat David de Rothschild.

Comentariile celor doi indică destul de explicit planurile de succesiune ale băncii Rothschild, care a înregistrat anul trecut venituri de 1,14 miliarde euro şi se plasează pe locul 10 în lume în topul instituţiilor de consultanţă pentru investiţii, potrivit Bloomberg. Printre tranzacţiile recente de mare anvergură intermediate de Rothschild se numără preluarea diviziei de alimentaţie pentru nou-născuţi a Pfizer de către Nestle, pentru 11,9 miliarde de dolari.