Octavian Lebovici, Hiperdia: Piaţa serviciilor medicale private va avea o creştere medie anuală de 10-15%

Autor: Ioana David 17.08.2012

Octavian Lebovici, directorul general al reţelei de clinici Hiperdia din Braşov, estimează că piaţa serviciilor medicale private va avea un ritm mediu de creştere de circa 10 - 15% şi va intra într-un proces de maturizare şi de consolidare a capacităţilor actuale.

"Piaţa serviciilor medicale private va cunoaşte unele transformări datorită modificărilor anunţate asupra cadrului de reglementare. Întrucât modificările respective se află în dezbatere publică şi nu ştim care este forma finală şi calendarul de implementare, există puţină claritate asupra structurii pieţei", a spus Lebovici.

El se referă la proiectul de lege din domeniul sănătăţii care a fost lansat în dezbatere publică la începutul lunii iulie şi care propune reorganizarea întregului sistem de sănătate, ceea ce va avea impact şi asupra businessului jucătorilor privaţi.

Hiperdia a avut anul trecut o cifră de afaceri de 50,46 mil. lei (11,9 mil. euro) şi pierderi de 5,3 mil. lei (1,25 mil. euro). Acţionarul majoritar al Hiperdia este entitatea Harkstede Holding B.V. înregistrată în Olanda.