Opriţi managementul dezastruos din companiile de stat

Ziarul Financiar 22.08.2012

Ziarul Financiar va organiza miercuri, 22 august, şedinţa deschisă de redacţie ZF Expert "Opriţi managementul dezastruos din companiile de stat", în care se va discuta cum poate fi oprită administrarea defectuoasă a companiilor de stat, pornind de la cazul Hidroelectrica, precum şi diferenţa dintre managementul companiilor private şi a celor de stat.

VIDEO LIVE AICI

Pornind de la prezentarea raportului de insolvenţă Hidroelectrica, care scoate la iveală risipa din companiile de stat şi administrarea ineficientă a banilor publici, dezbaterea îşi propune să scoată la iveală diferenţa între administrarea companiilor de stat şi cele private şi ce trebuie făcut pentru a opri implicarea politicienilor în economie şi în administrarea companiilor de stat.

Participanţii la şedinţa ZF Expert de miercuri sunt:

Mariana Gheorghe, CEO Petrom

Remus Borza, directorul Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica (foto)

Dan Şucu, proprietarul grupului de mobilă Mobexpert

Radu Timiş, preşedintele companiei CrisTim

Doru Lionăchescu, managing partner al casei de investiţii Capital Partners

Euro Insol a publicat vineri raportul privind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a companiei de stat, cel mai mare producător de energie din România. Conform raportului, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", managementului deficitar, investiţiilor neperformante şi secetei prelungite, dar şi a altor factori, precum costurile cu apa uzinată, contractul colectiv de muncă şi achiziţia de energie de la terţi.

Potrivit raportului, ponderea salariului de bază pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor pe sariat, iar diferenţa de 59% este reprezentată de sporuri şi indemnizaţii.