Acţionarii Sibex vor discuta pe 22 septembrie despre revocarea Consiliului de Administraţie

Autor: Stefan Musgociu 22.08.2012

Administratorii au decis marţi convocarea AGA, la solicitarea firmelor Delta Valori Mobiliare, Interfinbrok Corporation şi Super Gold Invest, potrivit unui convocator AGA publicat miercuri pe site-ul Sibex.

Cei trei acţionari au transmis la finele lunii iulie solicitarea de convocare AGA, dar atunci Sibex a anunţat doar că un grup de acţionari a solicitat convocarea AGA, fără să precizeze numele acestora.

Actualul CA a fost ales în luna aprilie a anului trecut, când acţionarii au ales trei noi membri şi i-au confirmat pe reprezentanţii SIF Transilvania şi SIF Muntenia, Dan Simionescu şi Gabriel Filimon. Cei trei noi administratori sunt Cristian Sima, care a preluat funcţiile de director general şi preşedinte CA, fostul vicepreşedinte CNVM Paul Miclăuş (actual vicepreşedinte la Sibex) şi Alexandru Găitan, manager de portofoliu la compania Frontier Capital Management, Londra.

Tot atunci, acţionarii Sibex l-au revocat din funcţia de membru CA pe Teodor Ancuţa, fostul preşedinte CA şi director general al Sibex de la înfiinţarea bursei (1997) până în aprilie 2011.

De la schimbarea Consiliului de Administraţie, Sibex a înregistrat profit doar în primele trei luni din acest an, însă câştigul a fost de doar 1.800 de lei. În celelalte trimestre, compania a consemnat pierderi. Anul trecut, pierderile au fost de 596.000 de lei, iar după primele şase luni din acest an sunt de 149.000 de lei.

Pierderile din primele şase luni din acest an sunt de aproape trei ori mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut, de 57.000 de lei.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a crescut în primul semestru cu 30%, de la 865.000 de lei la 1,1 milioane lei.

Bugetul pentru acest an aprobat în aprilie de acţionari în AGA prevede un profit brut de 767.000 de lei.