Milionarul de la Betty Ice îşi mărită fata la Monte Carlo

Ziarul Financiar 24.08.2012

Omul de afaceri sucevean Vasile Armenean, proprietarul mărcii de îngheţată Betty Ice, a închiriat un zbor privat pentru Monte Carlo, locul unde fiica sa Beatrice va avea petrecerea de nuntă, scrie Cancan.

Vasile Armenean, poreclit "regele îngheţatei" şi a cărui avere este estimată la 19 milioane de euro, i-a planificat o nuntă de vis la Monte Carlo fiicei sale Beatrice, de 22 de ani, - de la numele căreia vine, de altfel, şi numele Betty Ice.

Citiţi aici povestea "imperiului de îngheţată" construit de Armenean

Prin urmare, toare rudele şi prietenii vor fi îmbarcaţi azi într-o cursă VIP pe aeroportul din Suceava şi transportaţi până în strălucitorul Monte Carlo. Acolo, oaspeţii au la dispoziţie o zi pentru a-şi clăti ochii prin celebra zonă frecventată de obicei de staruri internaţionale şi abia duminică va avea loc petrecerea de nuntă.

La 17 ani, Armenean a decis sa paraseasca Romania si sa se stabileasca in Australia, pe care o considera tara cu cele mai multe oportunitati. Soarta insa i-a pregatit un alt drum, mai incurcat, si o alta destinatie. A fost nevoie de vreo doi ani si doua incercari nereusite, pentru ca pana la urma sa ajunga in Linz, Austria

In Austria a lucrat ca electromecanic intr-o fabrica ce producea ochelari de soare. Cu industria inghetatei a intrat in contact din intamplare: "Un prieten care era laborant intr-o gelaterie a facut o prostie - a uitat sa opreasca un utilaj, acesta a inghetat in interior si s-a defectat. Pentru ca eu aveam grija de echipamentele industriale din fabrica de ochelari, care utiliza o tehnologie avansata, m-a rugat sa il ajut la reparat. Masina costa vreo 5.000 de euro si nici mie, nici patronului gelateriei nu ne-a venit sa credem cand am montat-o si a mers din prima. Drept rasplata, mi s-a dat voie sa vin oricand si sa mananc oricata inghetata voiam. Dupa un timp, mergeam acolo in fiecare dupa-amiaza, ca un al doilea job, de la 5 la 10 seara si faceam intretinere la echipamente. Asa am ajuns in laborator, am vazut ce masini se folosesc, cum lucreaza o gelaterie si ma minunam cum stateau oamenii la coada in centrul orasului Linz la inghetata", povestea Armenean pentru Business Magazin.