RCS&RDS face achiziţii în Ungaria

Ziarul Financiar 26.08.2012

Firma românească RCS&RDS a achiziţionat, alături de alte trei companii, aproape toate acţiunile pe care nu le deţinea deja la firma ungară TvNetWork în cadrul unei oferte concertate lansate pe 21 august, scrie Budapest Business Journal.

Achiziţia a fost realizată de cele patru entităţi care controlau TvNetWork, respectiv RCS&RDS, olandezii de la Carose şi Trumbull Capital Advisers şi Sjor Capital Limited - ambele înregistrate în Cipru. Oferta a fost lansată de RCS&RDS prin compania prin care operează în Ungaria - Digi Kft, la un preţ de 300 de forinţi pe acţiune. Înaintea acestei oferte cele patru entităţi deţineau 85% din acţiuni şi peste 99% din drepturile de vot, iar după încheierea ofertei deţinerea ajunsese la 99,61%, conform sursei citate.

RCS&RDS a cumpărat 30% din firmă în 2009, dar în anul următor firma de cablu şi-a vândut reţelele şi a ieşit din businessul telecom. Banii obţinuţi de TvNetWork au fost împrumutaţi către RCS&RDS, conform unor anunţuri publicate anterior de bursa din Budapesta. Adrian Seceleanu