Profesii

5.000 de euro net pe lună, salariul lui Dan Matei Agathon ca purtător de cuvânt la Conpirom

5.000 de euro net pe lună, salariul lui Dan Matei Agathon ca purtător de cuvânt la Conpirom

Autor: Adelina Mihai

21.09.2010, 13:18 184

Venitul net pe care îl încasa Dan Matei Agathon, fost secretargeneral şi purtător de cuvânt al Confederatiei Patronale dinIndustria Romaniei (CONPIROM), era de 60.000 de euro net pe an,comparabil cu cel al unui executiv aflat în managementul uneicompanii multinaţionale, potrivit lui Vasile Turcu, actualulpreşedinte al CONPIROM. Din luna aprilie a acestui an, Agathon afost numit purtător de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronaledin România (ACPR), un patronat concurent al CONPIROM.

"Îi dădeam 3.500 de euro net şi 1.500 de euro bonus de la mine.Îl plăteam bine ca să fie purtător de cuvânt, să întăreascăimaginea executivului, chiar eu i-am făcut legăturile cu presa,pentru că nu cunoştea pe nimeni", a spus Turcu în cadrul uneiconferinţe de presă organizate de Ugir 1903 şi CONPIROM.

Dan Matei Agathon a fost ministru al Turismului de două ori, înperioada 1992 - 1996 şi 2000- 2003. Legăturile sale în sferapatronală însă au început încă de la începutul anilor '90, când afost subsecretar de stat şi împuternicit special al Guvernului înrelaţiile cu sindicatele şi patronatul.

Salariul încasat de Agathon este comparabil cu cel al unuidirector de fabrică din Bucureşti sau al unui executiv pe poziţiade CFO în cadrul unei multinaţionale de pe piaţa locală, potrivitinformaţiilor de la firmele de executive search.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO