Profesii

8 ocupaţii noi apărute în COR. Vedeţi aici care sunt

Autor: Adelina Mihai

05.01.2011, 12:38 1595

HR Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane dinRomânia, a introdus în nomenclatorul ocupaţiilor un număr de optpoziţii destinate specialiştilor în resurse umane: director deresurse umane, consultant în resurse umane, specialist în formare,specialist în recrutare, specialist în compensaţii şi beneficii,specialist în dezvoltare organizaţională, consultant intern înresurse umane şi specialist în relaţiile de muncă.

"Aceste ocupaţii au devenit oficiale, cu atât mai mult cu câtele existau de mult timp pe piaţă fără a putea fi incadrate caatare", susţine Csaba Gergely, preşedinte al HR Club.

Noile ocupaţii nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial,până acum asociaţia primind doar coduri provizorii pentru acesteocupaţii. Guvernul a aprobat la finele lunii decembrie o hotărâreaplicabilă de la 1 ianuarie 2011, prin pentru modificareaClasificării Ocupaţiilor din România (COR), un nomenclator apărutpentru prima dată în anul 1995.

Iniţiativa HR Club de modifcare a unor ocupaţii din COR faceparte dintr-un proiect finanţat din fondurile europene pentruresurse umane implementat de HR Club în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO