Profesii

A.T. Kearney caută 10 studenţi pentru un program de internship

A.T. Kearney caută 10 studenţi pentru un program de internship

Companiile au scos la concurs peste 600 de joburi de vară pentru studenţi sau proaspeţi absolvenţi

Autor: Adelina Mihai

23.04.2012, 00:05 2752

A.T. Kearney, filiala locală a uneia dintre cele mai prestigioase firme de consultanţă în management din lume, caută zece tineri absolvenţi de facultate sau studenţi în anul terminal cu rezultate academice foarte bune pentru un program de internship în cadrul companiei.

"Persoanele selectate va trebui să dea dovadă de capacităţi de comunicare excelente, aptitudini analitice, precum şi abilităţi de învăţare rapidă. Capacitatea de lucru individual, cât şi cea de lucru în echipă vor fi de asemenea testate şi luate în considerare pentru selecţia finală. De asemenea, expunerea internaţională şi lucrul în echipe diverse vor fi considerate un avantaj", se arată în comunicatul transmis de companie. A.T. Kearney caută în special studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor cu profil tehnic sau economic.

După o scurtă perioadă introductivă, tinerii vor fi alocaţi pe anumite proiecte unde vor primi sarcini asemănătoare cu cele ale consultanţilor juniori din cadrul companiei. Fiecare sarcină va fi supravegheată de către un mentor, iar tinerii vor participa la sesiuni de training şi evenimente de teambuilding.

La finalul perioadei de internship, fiecare dintre cei 10 tineri va fi evaluat şi, în funcţie de rezultate, i se va face o ofertă de angajare pe poziţia de consultant junior. Recrutarea pentru programul de internship constă în promovarea unui test de inteligenţă şi aptitudini logice asemănător GMAT (graduate management admission test), precum şi o serie de interviuri cu consultanţii seniori din cadrul companiei. Pentru a se înscrie, candidaţii trebuie să trimită un e-mail cu un CV şi o scrisoare de intenţie în limba engleză la adresa de e-mail alexandra.stroescu@ atkearney.com. În străinătate, locurile alocate în programele de internship de firme precum A.T. Kearney sau McKinsey sunt foarte "vânate" de către studenţii de la universităţi precum Harvard sau Princeton, acestea fiind companiile care oferă salarii foarte mari şi perspective de dezvoltare a unei cariere internaţionale.

A.T. Kearney nu este singura companie locală care a lansat un program de internship anul acesta. BCR, Billa, Bitdefender, Carpatcement, Coca-Cola HBC, Ericsson, Genpact, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods, Draxlmaier, L'Oreal, Mazars, Mega Image, Nestlé sau Unilever sunt doar câteva dintre companiile care au scos la concurs în această vară peste 600 de joburi pentru studenţii, masteranzii sau proaspăt absolvenţii care vor să acumuleze experienţă de lucru de câteva luni într-o multinaţională, potrivit datelor centralizate de portalul de recrutare HiPo.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO