Profesii

Acţionarii fabricii de medicamente Polisano l-au adus la Sibiu pe Stephen Stead să se ocupe de dezvoltare

Stephen Stead

Stephen Stead

Autor: Mirabela Tiron

17.05.2017, 00:05 724
Stephen Stead, executivul britanic care a res­tructurat businessul local Glen­mark Pharma­ceu­ticals, a fost adus de acţionarii fa­bricii de medica­mente Polisano din Sibiu să se ocupe de dez­vol­tarea unui business plan şi de restructurarea acti­vi­tăţii. La început de an, grupul feroviar Grampet (Gruia Stoica) a preluat circa 20% din acţiunile fa­bricii de medicamente fondată de medicul Ilie Vonica.
 
Am încheiat restructurarea la Glenmark (Hemo­roeasy, cel mai bine vândut medi­cament al com­paniei în România-n.red.) şi mi s-a propus să mă ocup de restructurarea fabricii Polisano din Sibiu. Pentru început voi fi consultant, m-am mu­tat deja la Sibiu“, a declarat pentru ZF Stephen Stead.
 
Britanicul, cu 20 de ani de experienţă în in­dus­tria farmaceutică, a fost recrutat la înce­pu­tul anului trecut de indienii de la Glenmark Pharmaceuticals în calitate de consultant, ini­ţial, însă din ianuarie 2016 a preluat con­ducerea filialei locale, în locul Lavinei Oprea. Obiec­tivul lui a fost adu­cerea pe profit a Glen­mark România. El a coor­donat procesul de res­truc­turare, în urma căruia compania a rămas cu un sfert din angajaţi şi jumătate din pro­dusele pe care le avea iniţial în por­to­foliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO