Profesii

Acţionarii şi asociaţii pot scoate bani din firmă prin dividende de patru ori pe an

Acţionarii şi asociaţii pot scoate bani din firmă...

Autor: Alex Ciutacu

15.06.2018, 00:07 4242

Parlamentul a adoptat o lege care permite firme­lor să plătească dividende trimestrial şi nu o dată pe an.

„Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, opţional trimestrial pe baza balanţei de verificare şi anual, după regularizarea efectuată prin situaţiile financiare anuale. Acestea se pot plăti în mod trimestrial, în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, prin legile speciale“, spune actul normativ.

„Fiecare acţionar decide ce face cu profitul său. Ţinta noastră sunt întreprinzătorii mici, cu câţiva angajaţi care trăiesc din munca asta, din afaceri de familie. Atunci, ei nu mai stau să facă tot felul de artificii să găsească soluţii de a-şi culege roadele muncii lor. Nu mai aşteaptă încă 14 luni“, spune deputatul George Vişan.

Legea prevede că repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinaţii, trimestrial şi după aprobarea situaţiilor financiare anuale. Astfel, repartizarea se înregistrează în cursul exerciţiului financiar opţional până la 100% din profitul contabil net realizat trimestrial, din care se scad orice pierderi reportate şi sume depuse în rezerve în conformitate cu cerinţele legale sau statutare, respectiv pe baza balanţei de verificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO