Profesii

Adecco lansează un program în urma căruia un tânăr lucrează o lună alături de preşedintele grupului în urma unui bootcamp

Adecco lansează un program în urma căruia un tânăr...

Autor: Roxana Rosu

06.02.2018, 13:11 480

Adecco a deschis perioada de înregistrare pentru programul ”CEO pentru o lună”, prin care candidaţii pot intra în rolul liderilor din mediul de afaceri din 48 de ţări, la ediţia din acest an câştigătorul urmând să lucreze alături de Alain Dehaze, CEO al Grupului Adecco.

După desemnarea câştigătorilor etapelor naţionale ale programului „CEO pentru o lună”, zece dintre aceşti talentaţi candidaţi vor fi selectaţi pentru a intra într-un boot camp care le va testa abilităţile de colaborare şi inovare.

Doar unul dintre ei va fi apoi ales pentru a lucra timp de o lună alături de Alain Dehaze, CEO al Grupului Adecco. Poziţia include o remuneraţie salarială oferită ca sprijin pentru educaţia şi dezvoltarea personală a candidatului declarat câştigător.

”Şomajul în rândul tinerilor este un fenomen global binecunoscut. Fiecare generaţie de absolvenţi care iese de pe băncile şcolii şi ale învăţământului superior, se confruntă cu obstacole din ce în ce mai mari atunci când doresc să intre pe piaţa muncii. În ultimii anii, progresele tehnologice aduse de cea de-a patra revoluţie industrială, au dat naştere unor locuri de muncă ce necesită noi abilităţi şi competenţe, care sunt la rândul lor din ce în ce mai specializate”, spun reprezentanţii Adecco.

 În acest context, sistemele educaţionale încep să se orienteze către dezvoltarea abilităţilor tehnice şi digitale, guvernele iniţiază cursuri vocaţionale, iar companiile şi organizaţiile fac eforturi pentru a oferi oportunităţi de formare profesională bazate pe practică, precum programele de ucenicie.

 Programul „CEO pentru o lună” dă tinerilor ocazia să testeze un loc de muncă real.

”Programul nostru «CEO pentru o lună» vizează în mod expres tinerii talentaţi şi ambiţioşi, cărora le oferă o şansă ce le poate schimba viaţa. Aceştia îşi pot creşte şansele de angajare învăţând chiar la locul de muncă, la conducerea unei companii multinaţionale de top. Aceşti tineri vor avea ocazia de a afla, la propriu, ce înseamnă să conduci o companie – un privilegiu incredibil şi o modalitate unică de a învăţa.”, spune Alain Dehaze, CEO al Grupului Adecco.

Câştigătorul ediţiei internaţionale din 2017 a programului „CEO pentru o lună”, Ed Broadhead, care a absolvit studiile superioare în Marea Britanie, a adăugat: „Nu există cuvinte pentru a recomanda mai călduros acest program! Mi-a schimbat viaţa. Nimic nu se compară cu o întâlnire cu membrii Consiliului de Administraţie al unei companii din clasamentul Fortune Global 500 în care se iau decizii reale privind strategii reale. Am luat contact cu lumea adevărată a afacerilor, cu mediul internaţional de business şi cu o serie de personalităţi extraordinare, lucruri care altfel ar fi fost de neatins pentru mine.”

Pentru a participa în cadrul programului “CEO for One Month” 2018, cei interesaţi sunt invitaţi să se înregistreze până pe data de 17 Aprilie, pe website-ul Adecco Group Way to Work

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO