Profesii

Adevarata criză de management: ce face un director când toţi angajaţii lui află salariile colegilor

Adevarata criză de management: ce face un director când...

Autor: Octavian Calei

16.11.2012, 10:52 9341

Multe companii doresc să ţină confidenţiale informaţiile despre remuneraţia angajaţilor deoarece, odată ce acestea devin transparente, persoanele cu salarii mai mici pot deveni neproductive şi îşi pot da demisia într-un final, scrie Business Insider.

Salariul este de obicei un subiect tabu de discuţie la locul de muncă, dar acest lucru nu-i împiedică pe angajaţi să se întrebe cât câştigă colegii lor. Unele companii sunt de părere că transparenţa îi poate ajuta pe oameni să înţeleagă unde se află în carieră pe scara evoluţiei faţă de ceilalţi colegi. Dar atunci când subiectul este discutat cu un "competitor" din firmă, acesta poate genera sentimente de gelozie sau de neîncredere. Din această cauză, majoritatea companiilor preferă să păstreze sub confidenţialitate cifrele salariilor plătite. Cei care află că sunt plătiţi sub medie devin frustraţi şi se simt nedreptăţiţi.

În urmă cu zece ani, la o companie care oferă servicii de plăţi online pe nume SurePayroll, angajaţii frustraţi îşi dădeau demisia pentru că aflaseră salariile colegilor în urma unor discuţii nevinovate din pauzele de cafea. Michael Alter, co-fondatorul şi directorul companiei, a trebuit să intervină pentru a opri şirul demisiilor.

"La momentul acela, aveam doi reprezentanţi de vânzări care erau plătiţi cu salarii de bază. Aceştia au devenit frustraţi pentru că ei spuneau că făceau acelaşi lucru ca şi colegii lor care erau remuneraţi mai bine", a spus Alter.

CEO-ul companiei a trebuit să stea de vorbă cu fiecare angajat pentru a le explica de ce au salariile pe care le au. Alter le-a explicat că pe lângă experienţă, salariul fiecăruia este legat de piaţă. Mai mult, el a ţinut să accentueze că retribuţia este direct relaţionată de experienţa lor personală, nu a altora. În cadrul acestor discuţii, şeful SurePayroll a stabilit împreună cu angajaţii anumite obiective care ar trebui atinse pentru a obţine salariul dorit. În felul acesta, Alter a reuşit să-şi păstreze angajaţii şi să treacă peste criza internă.

Unele firme, precum Namaste Solar, o companie americană care montează panouri solare, preferă să facă public informaţiile despre salarii, încă de la început, fiind nevoită să explice de ce o persoană este plătită mai bine decât cealaltă.

"De obicei, salariul este o problemă emoţională şi spinoasă. La urma urmei, oamenii risipesc mai mult timp şi energie întrebându-se cât câştigă Bob sau Jill şi îşi fac cele mai rele scenarii", a declarat Blake Jones, CEO-ul Namaste Solar.

Comunicarea este esenţială, este de părere Michael Alter, fie că alegi să dezvălui informaţiile despre salarii, fie că vrei să le protejezi. Fiecare angajat ar trebui să ştie că este apreciat, iar pentru conducere este recomandat să stea de vorbă cu fiecare individ în parte pentru a-i ajuta să înţeleagă ce obiective au în carieră şi care sunt beneficiile dorite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO