Profesii

Adrian Tănase primeşte aprobarea ASF pentru funcţia de şef al BVB pe următorii patru ani. Ce obiective are în mandat

Adrian Tănase primeşte aprobarea ASF pentru funcţia de...

Autor: Liviu Popescu

23.01.2018, 16:37 674

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că l-a aprobat pe Adrian Tănase, fost director de investiţii la NN Pensii, în funcţia de director general al bursei de valori Bucureşti.

“Numirea domnului Tănase Adrian în funcţia de Director general al societăţii Bursa de Valori Bucureşti”, este decizia ASF.

Principalul obiectiv al lui Adrian Tănase, care la NN avea sub administrare active de 14 mld. lei, este de a promova piaţa de capital din România de la categoria piaţă de frontieră la cea emergentă. Dar pentru a ajunge acolo, Tănase trebuie să rezolve cea mai adâncă rană a bursei româneşti: lichiditatea scăzută.

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare în 2017 a fost de 48 milioane de lei, în creştere faţă precedenţii doi ani, dar sub valoarea din 2014, iar asta chiar dacă în condiţiile în care în anul 2017 s-au listat Digi şi MedLife, ambele incluse în indicele de referinţă BET.

Tănase are şi sarcina de a atrage emitenţi noi, în special din zona privată, precum să majoreze şi numărul investitorilor de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO