Profesii

Alexandru Vlad, unul dintre cei mai longevivi executivi din România, pleacă de la cârma Selgros România după 17 ani. El va prelua conducerea Selgros Germania

Alexandru Vlad, unul dintre cei mai longevivi executivi...

Autor: Cristina Roşca

22.06.2018, 17:32 1983

Alexandru Vlad, executivul român care conduce operaţiunile locale ale lanţului de magazine Selgros Cash & Carry din 2001, respectiv de la intrarea pe piaţă a comerciantului, pleacă din companie, conform surselor din piaţă. Până la publicarea acestei ştiri, Alexandru Vlad nu a putut fi contactat. El urmează a fi înlocuit de directorul comercial. Vlad urmează să preia o poziţie în cadrul grupului, potrivit aceloraşi surse.

Conform surselor citate, el urmează să preia Selgros Germania, o piaţă de peste două ori mai mare. 

Executivul este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, însă lucrează în comerţul cu dominantă alimentară din 2001, anul intrării Selgros pe piaţa din România.

Anul trecut retailerul a obţinut afaceri de 3,6 mld. lei, plus 10,6%, arată calculele ZF pe baza datelor publice. Reţeaua avea la finalul anului trecut 22 de magazine de tip cash & carry dintre care unul nou deschis. Avansul de două cifre al businessului vine ca urmare atât a deschiderii unui magazin nou dar şi ca urmare a creşterii puterii de cumpărare.

Spre deosebire de lanţuri de magazine de tip hipermarket, supermarket sau discount care merg către clientul final, reţelele cash&carry cum este cazul Selgros se adresează revân­zătorilor – micilor comercianţi – şi jucă­torilor din HoReCa.

Alexandru Vlad este unul dintre cei mai longevivi executivi din businessul românesc dat fiind că în medie un mandat este de 3-5 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO