Profesii

Alina Mirea, Partener, Deloitte: Antreprenorii nu sunt atenţi la zona de risc a afacerii. Ei ar trebui să-şi facă o strategie pe termen lung

Alina Mirea, Partener, Deloitte: Antreprenorii nu sunt...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2017, 12:32 327

Rolul consultanţilor în afaceri este foarte important pentru antreprenori, însă sunt foarte puţini cei care îneleg lucrul acesta. În general, antreprenorii nu se uită pe termen lung la ce se poate întâmpla cu afacerea. Nu sunt atenţi la zona de risc. Acestia ar trebui să-şi facă o strategie pe termen lung, a spus Alina Mirea, Partener, Deloitte , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Sunt cazuri în care companiile din România împrumută idei de afară, dar nu le aprofundează şi aici intervine rolul unui consultant care poate ajuta ca acel business să devină viabil.

În urma unui studiu realizat de Deloitte s-a constatat că principalele teme critice atunci când vorbim despre IMM-uri se referă la succesiune, inovaţie, creştere şi strategie.

Structura conducerii şi lipsa de competenţă în rândul angajaţilor reprezintă principalele provocări în rândul antreprenorilor.

Relaţiile în cadrul familiei – tatăl care vrea să predea mai departe ştafeta noii generaţii, care nu este pregătită încă să conducă reprezintă unul dintre factorii transformatori a unei afaceri.

În ceea ce priveşte succesiunea, 14% dintre copiii fondatorilor de companii specifică faptul că modul în care se face succesunea este o provocare.

Piaţa şi mediul înconjurător – perturbarea pieţei este foarte importanta si determina businessul să se transforme.

În România nu am ajuns încă la a doua generaţie de antreprenori. Pentru a limita vânzarea businessului după prima generaţie este important ca afacerea daca işi doreşte să crească trebuie să înţeleagă că de la un moment dat nu se mai poate finanţa doar prin resurse proprii.

Apoi, este foarte important ca generaţia următoarea să îşi dorească să continue businessul.

Rolul nostru este să-i educăm cum să raporteze, cum să acceseze fonduri bancare, europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO