Profesii

Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House: Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business

Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist,...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2017, 13:17 73

Antreprenorul român este entuziat, creativ, are pasiune, este specialist din punct de vedere tehnic pe domeniul lui, însă punctul vulnerabil îl reprezintă zona de management strategic. Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business. El identifică problemele, dar nu are capacitatea să îneleagă integrat ce se întâmplă cu businessul, a spus Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House, în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Antreprenorii ar trebui să înţeleagă faptul că este esenţial pentru afacere să aducă oameni cu competenţe şi să înceapă să delege sarcinile din cadrul businessului.

În cazul companiilor mai mari anumite servicii pot fi externalizate, totul este înţeleagă că se poate.

Pentru cei care sunt la început este foarte dificil când le faci pe toate din lipsă de resurse.

Apoi este aceea dilemă antreprenor vs. om de afaceri. Păna la urmă aceste businessuri care încep de la o idee frumoasă şi cu mult entuziasm se vor împotmoli din cauza unui management dificitar.

Cand creşti este foarte important să investeşti în brand. Fără branding nu se poate. Când ajungi la 500.000 de euro este important să începi să investeşti în brand.

Din păcate, mulţi antreprenori sar etape în dezvoltarea afacerii şi apoi, după o vreme, trebuie să se întoarcă la modelul de business pentru a reduce riscul împotmolirii.

De la o anumită cifră în sus deciziile strategice se iau pe baza rapoartelor de management financiar.

Cele trei reguli de bază în antreprenoriat: nu săriţi etapele, construiţi brand – valoare adăugată şi brand, nu vă lăsaţi furaţi de bătălia de preţ şi aveţi în vedere tot timpul strategia de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO