Andrei Rădulescu, BT: Locurile de muncă vacante au ajuns la maximul din 2008; ne aşteptăm la o schimbare de tendinţă în 2019

21 aug 2017 Autor: Roxana Rosu

Numărul de locuri de muncă vacante a crescut în al doilea trimestru al anului cu 3,1% faţă de primul trimestru, la 64.100 locuri, nivelul maxim din 2008 până acum, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), dar 2019 va aduce o schimbare de tendinţă, pe fondul finalului ciclului economic post-criză.

”Rata locurilor de muncă vacante a crescut de la 1,31% în T1 la 1,33% în T2, cel mai ridicat nivel din ultimele trei trimestre. Aceste evoluţii confirmă climatul tensionat din piaţa forţei de muncă. În scenariul central BT ne aşteptăm la schimbare de tendinţă (din ameliorare în deteriorare) pe piaţa forţei de muncă în 2019, pe fondul finalului ciclului economic post-criză”, a comentat Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

În dinamică an/an indicatorul a urcat cu 12,2% în T2 şi cu 9,5% în S1, evoluţie influenţată de dinamica economiei la un ritm peste potenţial, migraţia capitalului uman şi creşterea salariilor în sectorul public.

 

 
Cuvinte cheie:
locuri de munca
, schimbare
, vacanta
, maxim
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide