Profesii

Angajaţii din sectorul privat rămân „prizonierii“ creşterilor salariale de 5%

Oana Botolan Datki

Oana Botolan Datki

Autor: Corina Mirea

10.09.2015, 00:05 863
Salariaţii români din mediul privat au obţinut anul acesta creşteri salariale medii de 4,5%, sub nivelul din 2014, arată rezultatele celui mai recent studiu salarial realizat de Mercer, com­panie cu activităţi în domeniul resurselor umane.
 
După o perioadă de boom eco­nomic, în care salariile au crescut artificial, angajaţii plimbându-se de la o companie la alta şi pentru câţiva lei în plus, piaţa locală a muncii a rămas „prizoniera“ majorărilor salariale de 5%, iar companiile nu mai sunt dispuse să revină la vremurile bune nici în condiţii de creşere economică, sunt de părere specialiştii în HR.
 
„Este un semn că piaţa se nor­malizează şi nu vom vedea prea curând o depăşire a acestui prag de creştere salarială. Trebuie să ne gândim la faptul că în Europa de Vest salariile cresc, în medie, cu 2%-3%. Noi încă avem creş­tere economică, nu ne-am stabilizat ca piaţă, mai sunt salturi, ceea ce duce la o reticenţă din partea companiilor“, explică Oana Botolan Datki, South East Europe managing partner al Con­sul­team, reprezentant Mercer în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO