Profesii

Angajaţii găsesc tot mai greu echilibrul dintre job şi viaţa personală

Angajaţii găsesc tot mai greu echilibrul dintre job şi...

Autor: Mihaela Pascari

11.03.2016, 00:05 2858
Jumătate dintre angajaţii români susţin că le este mai greu decât în urmă cu trei ani să gestioneze echilibrul între viaţa personală şi cea pro­fesională, potrivit unui stu­diu realizat de către com­pa­nia de audit şi con­sultanţă EY, pe un eşan­tion de peste 2.500 de respondenţi. „Eco­nomia se dezgheaţă şi cresc spe­ranţele. Este firesc ca generaţia actuală să-şi dorească flexibilitate. Este absolut normal să vrei să-ţi întemeiezi o familie, să ai nu un copil, ci doi şi să ai vacanţe“, spune Adela Jensen, director executiv de resurse umane al BRD.
 
De altfel, sunt mulţi specialişti în resurse umane care susţin că odată cu revenirea eco­no­miei locale, românii au început să acorde o mai mare atenţie vieţii din afara pro­gra­mul­ui de muncă, după ce în perioada de criză, cei care au reuşit să-şi păstreze lo­curile de muncă, au fost nevoiţi să preia un vo­lum mai mare de lucru. În prezent însă, nevoia de flexibilitate este tot mai mare. Studiul EY arată de altfel că piaţa muncii din România este într-o situaţie similară cu Germania şi Ja­ponia, atunci când vine vorba despre păs­trarea echilibrului între viaţa personală şi cea profesională. În ultimii trei ani, 73% dintre angajaţii români au spus că numărul de ore de lucru a crescut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO