Profesii

Angajatorii au investit 85.000 € în primul hub educaţional, deschis la Timişoara

Angajatorii au investit 85.000 € în primul hub educaţional, deschis la Timişoara. Galerie FOTO

Angajatorii au investit 85.000 € în primul hub educaţional, deschis la Timişoara. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Angheluta

31.03.2016, 13:24 1018

Studenţii celor mai mari instituţii de învăţământ din Timişoara - Universitatea de Vest şi Politehnica - au inaugurat ieri proiectul Minds Hub, primul hub educaţional din România. Cu o investiţie de 85.000 de euro obţinută cu sprijinul a 30 de companii partenere, studenţii au amenajat un spaţiu cu o suprafaţă de 200 metri pătraţi în cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din Timişoara, pentru a aduce la aceeaşi masă angajatori, studenţi şi profesori.

Minds Hub, a explicat Remus Rădvan, iniţiatorul şi coordo­na­torul proiectului şi actual mas­terand în cadrul FEAA din Ti­mişoara, este un nou concept edu­caţional, inovativ, bazat pe cola­borarea dintre companii şi mediul aca­demic, care permite dezvol­tarea de oportunităţi şi proiecte între studenţi, angajatori, profe­sori şi ONG-uri. Iniţiatorii proiec­tului estimează un număr de mini-mum 15- 20 proiecte noi în fie-care an şi peste 300 de evenimente cu implicarea şi participarea a peste 4.000 de persoane.

Ei îşi propun, de asemenea, să reducă cu până la 30% durata medie de inserţie pe piaţa muncii a studenţilor, iar companiile partenere să poată avea reduceri de costuri financiare asociate programelor de induction de minimum 15- 20% anual. „Prin acest parteneriat între mediul edu­caţional - organizaţii studenţeşti şi facultăţi - şi mediul de business ne propunem să creştem gradul de integrare a studenţilor în acti­vitatea profe­sională, companiile urmând să beneficieze de acces la resurse umane cu abilităţi practice dez­voltate care să se aşeze peste backgroundul teoretic acumulat în universităţi. Personal, îmi doresc ca Minds Hub să devină un epicentru al vieţii de după şcoală pentru studenţii care doresc să se pregătească pentru viaţa profe­sională“, a spus Remus Rădvan.

Spaţiul creativ cuprinde un lounge cu bibliotecă frântă pe tavan, o sală de lucru ce are cuburi de sticlă, o sală de şedinţe cu o masă suspendată şi perete de beton 3D şi un laborator IT. Hub-ul va deveni un loc de întâlnire al studenţilor din Timişoara dornici de activităţi extracurriculare. Minds Hub va găzdui o serie de training-uri, workshop-uri, cluburi de carte, programe de mentorat, programe de start-up-uri, pre­zentări şi conferinţe. Participanţii la activităţile din hub vor fi studenţi, profesori, profesionişti din business şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonprofit.

Lansarea hubului a avut loc în prezenţa lui Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a lui Viorel-Aurel Şerban, rector al Politehnicii Timişoara, precum şi a mai multor reprezentanţi ai companiilor partenere.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO