Profesii

Angajatorii fac faţă din ce în ce mai greu presiunilor din piaţa muncii: “Acum angajatul este cel care va negocia, el va da trendul şi nu angajatorul”

Angajatorii fac faţă din ce în ce mai greu presiunilor...

Autor: Ioana Matei

04.06.2017, 12:46 780

Presiunile din ce în ce mai mari pe angajaţii din ce în ce mai puţini fac ca programele de teambuilding, training, well-being să capteze tot mai mult atenţia angajatorilor. Cum se reflectă aceste tendinţe în afacerile companiei locale de consultanţă în resurse umane Creative & Bright?

”Din ce în ce mai mulţi angajatori nu-şi vor mai permite să spună că angajaţii lor au opţiunea să plece dacă nu sunt mulţumiţi de locul de muncă; polul puterii de negociere se va schimba total: dacă înainte angajatorul era pe poziţie de negociere, acum angajatul este cel care va negoica, el va da trendul şi nu angajatorul“, descrie Dana Tudor, managing partner al companiei de consultanţă în resurse umane Creative & Bright, o tendinţă observată pe piaţa locală a muncii.

Dana Tudor lucrează din 2011 în domeniul resurselor umane, iar din 2012 este antreprenor.

Compania pe care a înfiinţat-o a bifat venituri de 200.000 euro anul trecut: dintre acestea, 60% au fost generate de activităţile de training şi consultanţă, de evenimente - aproximativ 15%, iar serviciile de well-being (programe dedicate îmbunătăţirii stării fizice şi psihice a angajaţilor) au generat în jur de 15% din venituri.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO