Profesii

Angajatorii, la un târg de joburi: Avem nevoie de candidaţi cu experienţă relevantă, nu de orice fel

Dacă în urmă cu câţiva ani angajatorii se plângeau că tinerii nu se implică în activităţi extraşcolare sau nu fac voluntariat pentru a dobândi experienţă, acum sunt nemulţumiţi de faptul că experienţa lor nu este în domeniul în care vor să se angajeze. Foto Răzvan Lupică

Dacă în urmă cu câţiva ani angajatorii se plângeau că tinerii nu se implică în activităţi extraşcolare sau nu fac voluntariat pentru a dobândi experienţă, acum sunt nemulţumiţi de faptul că experienţa lor nu este în domeniul în care vor să se angajeze. Foto Răzvan Lupică

Autor: Corina Mirea

24.11.2013, 19:38 1618

Candidaţii care se prezintă în faţa angajatorilor la târgurile de joburi nu au CV-uri care să îi califice pentru joburile la care aplică, astfel că o nouă „lecţie“ pe care trebuie să o înveţe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă este aceea că experienţa în munca de orice tip nu contează în faţa unui recruiter. Sute de locuri de muncă au fost scoase la concurs în cadrul unui târg de joburi organizat în acest weekend în Capitală, însă angajatorii prezenţi la eveniment spun că nu au reuşit să strângă nici câteva zeci de CV-uri în primele ore de la deschiderea evenimentului.

„Avem circa 130 de poziţii scoase la concurs, cele mai multe fiind dedicate programatorilor. Din păcate, deşi cei mai mulţi au experienţă pe piaţa muncii, fiind absolvenţi de studii medii şi superioare, nu este cea pe care noi o căutăm“, a spus Ana Marin, recruiter în cadrul companiei specializate în soft bancar Misys România, care are circa 350 de angajaţi.

Ea a precizat că pentru a obţine unul dintre joburile scoase la concurs de companie candidaţii trebuie să cunoască foarte bine limbaje de programare precum C++, instrumente financiare din zona pieţei de capital sau să fi lucrat minimum un an într-o unitate de soft bancar.

„Angajăm şi persoane fără experienţă pe piaţa muncii, dar care au pregătire în aria pentru care recrutăm. Au fost însă cazuri în care am primit CV-uri de la persoane a căror specializare nici nu se apropia de activitatea noastră“, a mai spus Ana Marin de la Misys.

Deşi în ultimii ani tinerii absolvenţi au început să se alinieze cerinţelor angajatorilor şi au început să se implice în programe de voluntariat, de internship doar pentru a compensa pentru lipsa de experienţă îndelung criticată de companii înainte de criză, cererea şi oferta încă nu se întâlnesc. În continuare există tineri care spun că nu sunt oferte suficiente pe piaţă sau că nu sunt acceptaţi la un job, în timp ce angajatorii se plâng că numărul candidaţilor este prea mic pentru a acoperi oferta de locuri de muncă pusă la dispoziţie de companii sau că aceştia nu sunt interesaţi cu adevărat să muncească.

„Avem poziţii deschise, dar candidaţii sunt prea puţini şi sunt şi mai puţini cei care îşi doresc stabilitate de la un loc de muncă şi care îşi doresc să dezvolte, spre exemplu, o carieră în vânzări în cadrul aceleiaşi companii. Piaţa i-a făcut, într-adevăr, mai stabili în ultima perioadă pentru că nu mai sunt atât de multe locuri de muncă disponibile la nivel general, dar ei tot au tendinţa de a schimba rapid locul de muncă. În plus, cei mai mulţi nu ştiu ce vor să facă, nu au o viziune clară asupra a ceea ce ar trebui să facă odată ajunşi în câmpul muncii, vor doar un job, oricare ar fi acesta, indiferent de pregătire“, a explicat Irina Vuţă, specialist în resurse umane în cadrul grupului specializat în distribuţia materialelor de construcţii Arabesque, care are pe plan local aproximativ 2.500 de angajaţi.

Unul dintre specialiştii în resurse umane al unei bănci de pe plan local prezente la târg a precizat că nici măcar angajaţii care au ex­perienţă de câţiva ani pe piaţa muncii şi care vor să facă o schimbare în carieră nu au un plan legat de modul în care ar trebui să arate noul job şi că, deşi sunt dispuşi să iasă din zona de confort schimbând locul de muncă, nu sunt dispuşi să accepte să lucreze prea mult.

„Candidaţii sunt interesaţi să îşi găsească un loc de muncă şi cu toate că avem şi poziţii pentru care recrutăm persoane fără experienţă pe piaţa muncii, avem nevoie de oameni care să se fi pregătit în domeniu. Spre exemplu, pentru poziţiile de brutari sau patiseri nu avem voie să angajăm oameni care nu au obţinut această calificare într-o şcoală profesională. În rest, pentru poziţiile de lucrători comerciali sau casieri căutăm oameni cu studii medii care să fie dispuşi să lucreze în două schimburi, iar pentru cele deschise în centralele companiei deja ne uităm la persoane cu studii superioare în anumite domenii“, a spus Ana Rogojină, responsabil recrutare în cadrul retailerului Auchan România. Târgul de Cariere care a avut loc vineri şi sâmbătă în Capitală, la World Trade Center, a fost organizat de firma clujeană Fapte, înfiinţată în 2006.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO