Angajatorii lungesc procesul de selecţie pentru a negocia mai bine salariile

19 ian 2013 Autor: Adelina Mihai

 

Cristian Bişa, proprietar al unei companii de consultanţă consideră că actuala criză economică a schimbat polii în headhunting, în sensul în care anagajatorii sunt cei care deţin acum puterea.

„Angajatorii lungesc procesul de selecţie, compară candidaţii şi îi pun în concurenţă astfel încât să poată negocia mai bine cu ei", a spus Bişa, proprietarul companiei care admi­nistrează platforma de consultanţă www.manageranticriză.ro, activând în domeniul consultanţei de afaceri, producţiei şi comercializării de software financiar şi managerial.

 “Piaţa de recrutare şi plasare a forţei de muncă a înregistrat o valoare de 186 de milioane de euro în 2011, în creştere cu circa 30% faţă de 2010, fiind determinată de creşterea seg­mentului de leasing de personal. Cifrele de afaceri ale celor mai mari 3 grupuri de pe piaţă - Lugera&Makler, Adecco şi Manpower - au înregistrat creşteri cuprinse între 20 şi 42%", mai spune Bişa.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

 

 

 

 
Cuvinte cheie:
angajatori
, proces
, salarii
, selectie
, consultanta

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Închide