Profesii

ANOFM: Peste 8.900 de persoane, încadrate prin acordarea de subvenţii angajatorilor

ANOFM: Peste 8.900 de persoane, încadrate prin acordarea...

Autor: Aurelia Alexa

19.10.2015, 17:13 196

ANOFM informează că, în primele opt luni ale anului, ca urmare a aplicării măsurilor prevăzute în Programul de Ocupare, au fost încadrate, prin acordarea de subvenţii angajatorilor, 8.812 persoane de peste 45 de ani şi 142 de persoane care mai au cinci ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare.

Totodată, prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, până la sfârşitul lunii august au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani şi 21.554 persoane peste 55 de ani.

Potrivit legislaţiei în vigoare, angajatorii pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (care în prezent este 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj este necesar ca şomerii încadraţi să fie înregistraţi în baza de date a ANOFM şi ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO