Profesii

Aproximativ 100 de taximetrişti au protestat faţă de Uber pe străzile Timişoarei

Aproximativ 100 de taximetrişti au protestat faţă de...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

28.01.2018, 18:00 116

Aproximativ 100 de taximetrişti din Timişoara au organizat, duminică, un protest spontan faţă de Uber şi s-au plimbat în coloană pe străzile oraşului. Acţiunea a avut loc după scandalul de sâmbătă noaptea, când mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferi de la Uber.

Cei aproximativ o sută de taximetrişti, angajaţi ai celei mai mari companii de profil din Timişoara, s-au adunat, duminică, în parcarea din apropierea unui club din oraş, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la Uber.

“Să ni se spună după ce lege lucrează cei de la Uber, nu au casă de marcat, nu au nimic. Ei fac acelaşi lucru că şi noi, transport de persoane contra cost, dar noi plătim autorizaţii, atestate, ei nu plătesc nimic”, a spus unul dintre taximetriştii prezenţi la protest.

Protestul spontan a fost organizat la Timişoara în urma scandalului din noaptea de sâmbătă spre duminică, când mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferi de la Uber şi i-au urmărit în trafic. La protest a venit şi unul dintre taximetriştii implicaţi în scandal, care a povestit de la ce a pornit totul.

”Vreo 10 - 15 şoferi de la Uber m-au ameninţat că-mi iau gâtul într-o parcare de pe Calea Aradului. Clienţii pe care i-am avut în maşină au început să plângă, am apăsat butonul verde şi le-am spus celor de la dispecerat să sune la 112. Apoi colegii taximetrişti i-au găsit în parcarea de la mall. S-au luat de mine pentru că au ocupat niste locuri rezervate pentru taximetrişti în parcare, eu nu le-am zis nimic, dar i-a deranjat faptul că m-am uitat şi am văzut că aveau instalată aplicaţia de la Uber”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Bălan, unul dintre taximetriştii implicat în scandal, prezent la protestul spontan.

Din parcarea aflată în apropierea clubului timişorean, taximetriştii au plecat în coloană pe străzile oraşului, cu stopurile aprinse şi escortaţi de poliţişti, trecând prin cartierul Soarelui, în care locuieşte primarul Nicolae Robu, sediul Poliţiei Locale Timişoara, Prefectura Timiş şi Primăria Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma scandalului dintre taximetrişti şi şoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniştii publice, loviri şi alte violenţe.

Scandalul a început, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în parcarea unui complex comercial din Timişoara, unde cinci şoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist. Imediat, mai mulţi taximetrişti, alertaţi prin staţie de cel agresat, au plecat spre parcare şi au prins trei dintre şoferii de la Uber.

Ceilalţi doi şoferi au fost urmăriţi pe străzile Timişoarei, iar la un moment dat, taximetriştii au reuşit să îi prindă şi i-au bătut. Între timp, poliţiştii au aflat despre scandalul izbucnit, iar mascaţi şi jandarmi au fost trimişi în zona complexului comercial, mai multe persoane fiind conduse la sediul Secţiei 4 de Poliţie Timişoara pentru a fi audiate.

La scurt timp, a avut loc un alt incident, în zona Pasajului Jiul. Potrivit poliţiştilor, un taximetrist a fost agresat de câţiva şoferi de la Uber, iar forţele de ordine au intervenit din nou pentru a calma spiritele.

În urma incidentelor petrecute, mai mulţi taximetrişti au mers în Cartierul Soarelui din Timişoara, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, claxonând pe străzi, iar câteva echipaje de poliţie au patrulat în zonă, pentru a preveni izbucnirea unui nou scandal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO