Profesii

Franz Weiler este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Franz Weiler este noul preşedinte al Consiliului...
12.07.2017, 13:56 350

Consiliul Investitorilor Străini – FIC l-a ales recent pe Franz Weiler în funcţia de preşedinte pentru un mandat de un an, conform unui comunicat al IFC.

Franz Weiler este CEO-ul Uniqa Asigurări şi în mandatul trecut din Board-ul FIC a coordonat grupul de lucru pentru servicii financiare.

Franz Weiler îl înlocuieşte pe Eric Stab, Chairman şi CEO al ENGIE România, care a fost preşedinte în perioada mai 2015 şi iunie 2017, pentru două mandate, şi care va continua activitatea în Board-ul FIC ca vicepreşedinte. Mihai Bogza a fost reales la rândul său vicepreşedinte şi Farrukh Khan, trezorier.

"Este o onoare pentru mine că ceilalţi membri de Board au avut încredere în mine şi folosesc această oportunitate ca să le mulţumesc. Îl felicit, de asemenea, pe Eric Stab şi ceilalţi membri din echipa executivă pentru efortul deosebit pe care l-au depus. FIC va continua să lucreze la Va Urma şi să analizeze impactul investiţiilor străine în România. În acelaşi timp ne pregătim de un dialog susţinut cu autorităţile şi cu publicul pe marginea celei de-a 11-a ediţii a Cărţii Albe la care au lucrat peste 120 de specialişti din companiile membre FIC. Cartea Albă este un document extins pe care FIC îl publică la fiecare doi ani şi care însumează recomandările membrilor pentru politici publice care să faciliteze dezvoltarea economică sustenabilă, pe termen lung. Este încă o dovadă a angajamentului investitorilor străini faţă de România. Membrii FIC au investit pe termen lung în această ţară şi tocmai de aceea sunt interesaţi de dezvoltarea ei economică şi de bunăstarea cetăţenilor", transmite noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO