Profesii

„Aşchia nu sare departe de trunchi”, Eve Jobs, fiica miliardarului Steve Jobs este pasionată de echitaţie la fel ca tatăl său

Sursa foto: cnbc.com

Sursa foto: cnbc.com

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2018, 19:06 711

Eve Jobs, fiica cea mică a miliardarului Steve Jobs a moştenit genele ambiţioase ale tatălui său şi urmează Universitatea Stanford, care este şi locul unde s-au întâlnit pentru prima dată părinţii ei, scrie CNBC Make It.

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, s-a făcut cunoscut prin implicarea sa în producţia computerelor personale şi prin construirea unei afaceri de miliarde de dolari, dar în urma sa vine o nouă generaţie, cea mai tânără fiică a miliardarului a moştenit genele ambiţioase ale tatălui ei.

La 19 ani, Eve Jobs este studentă la Universitatea Stanford, care este evaluată pe locul 5 în topul celor mai bune colegii potrivit analizelor News & World Reports, de altfel este şi locul în care s-au întâlnit pentru prima dată părinţii ei.

Eve Jobs pare să aibă talentul tatălui său în ceea ce privesc performanţele ridicate şi este o stea în plină ascensiune în lumea ecvestră.

Moştenitoarea unei averi estimate la 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbs, concurează regulat la spectacolele de călărie, iar în mai 2017 a câştigat suma de 130.000 de dolari în cadrul consursului de sărituri Split Rock Tour organizat la Lexington, Kentucky şi în august 2017 a câştigat premiul de 100.000 de dolari la concursului Thunderbird Show Park.

„Am învăţat să fiu independentă, dedicată şi perseverentă, dar şi să aplic aceste atuuri în toate activităţile mele”, a spus Eve Jobs pentru CNBC Make It.

Laurene Powell Jobs, soţia lui Steve, a investit 15,3 milioane de dolari în 2016 într-o fermă de 3,5 hectare situată în Wellington, Florida, care este denumită şi „capitala ecvestră a lumii”.

Rapoartele publicaţiei Miami Herald spun că ferma se află chiar peste stradă de o proprietate deţinută de Bill Gates, achiziţionată pentru 37 de milioane de dolari. Fiica co-fondatorului Microsoft, Jeniffer, 21 de ani, este de asemenea, pasionată de echitaţie la fel ca tatăl său.

Eve mai are doi fraţi, Reed, 26 de ani, Erin de 22 de ani şi o soră vitregă de 39 de ani, şi potrivit Business Insider, se întălneşte cu unul dintre studenţii Universităţii Miami, Eugenio Garza Perez.

Steve Jobs a decedat în 2011 din cauza cancerului, iar la cea de-a şasea aniversare a morţii sale, Eve a postat pe Instagram „În cinstea celor nebuni ”, cuvinte preluate de către Apple într-una dintre campaniile sale.

Eve petrece foarte mult timp în aer liber şi postează doar de câteva ori pe lună pe reţeaua de socializare Instagram. Se pare că abordarea low-tech a lui Steve faţă de dispozitivele mobile a jucat un rol important în educaţia copiilor săi.

„În fiecare seară familia Jobs lua cina împreună şi discutau despre istorie, cărţi, iar nimeni nu părea a fi dependent de telefonul mobil”, a declarat Issacson pentru New York Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO