Profesii

Asebuss: România are foarte mulţi manageri buni, dar nu sunt poziţii suficiente

Ovidiu Dâmbean-Creţa, noul rector al şcolii româ­no-americane de business Asebuss

Ovidiu Dâmbean-Creţa, noul rector al şcolii româ­no-americane de business Asebuss

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.12.2018, 00:07 716

Ovidiu Dâmbean-Creţa, noul rector al şcolii româ­no-americane de business Asebuss, a spus că România are foarte mulţi manageri care au ajuns la un nivel de calificare foarte ridicat, pentru care nu se găsesc joburi pe piaţa locală. Astfel, managerii profesionişti îşi găsesc joburi în străinatate, se retrag sau devin coach ori traineri, a explicat rectorul Asebuss, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„În România, însă există nişte lucruri care nu sunt în regulă, din acest punct de vedere, şi mă refer la faptul că nu sunt suficient de multe companii mari, care să fi crescut şi să se fi dezvoltat în România. Pe de altă parte, sunt mulţi manageri care au ajuns la un nivel de calificare foarte ridicat, pentru care nu mai găsesc joburi în România. Atunci, oamenii se retrag sau devin coach sau traineri sau pleacă“, a spus Ovidiu Dâmbean-Creţa.

El este de părere că economia a mers mai încet de la criza din 2008 până în prezent şi a produs mai mulţi profesionişti şi mai puţine companii.

„Dacă în urmă cu 10-15-20 de ani multinaţionalele sim­ţeau nevoia să îşi trimită salariaţii români să înveţe struc­turat despre business, în prezent, multinaţionalele prezente în România trimit mai puţin oamenii spre astfel de cursuri.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO