Profesii

Au ocolit legea, dar nimeni nu răspunde. Numirile în CA de la Tarom nu s-au mai făcut în baza legii privind guvernanţa corporativă la companiile de stat

Au ocolit legea, dar nimeni nu răspunde. Numirile în CA...

Autor: Mirabela Tiron

23.08.2017, 21:15 1076
Cei şapte reprezentanţi din consiliul de administraţie al Tarom au fost numiţi direct de către AGA (Adunarea  Generală a Acţionarilor) şi nu prin selecţie prin legea privind guvernanţa corporativă în companiile de stat, lege care stabileşte reguli clare pentru alegerea membrilor în consiliile de administraţie şi în conducerea executivă.
 
Oficialii Ministerului Transporturilor nu au răspuns solicitărilor ZF cu privire la modul în care s-au făcut numirile în CA-ul şi în conducerea executivă, în timp ce oficialii Tarom au transmis doar: „Vă rugăm să vă adresaţi instituţiei abilitate, Ministerul Transporturilor.”
 
„Cei şapte membri din consiliul de administraţie al Tarom au fost numiţi de AGA, la mandatul Ministerului Transporturilor”, spune Gabriel Dumitrescu, membru în AGA Tarom din partea acţionarului minoritar ROMATSA. Întrebat cum a fost numit Eugen Davidoiu, directorul general al Tarom, el a răspuns că nu ştie exact, „mai bine îi întrebaţi pe reprezentanţii AGA din partea Ministerului Transporturilor“. Nici Bogdan Mîndrescu, membru al AGA la Tarom, din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, nu a răspuns. „De ce mă întrebaţi pe mine, întrebaţi la departamentul de comunicare Tarom“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO