Profesii

Banca Mondială: 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a căuta un loc de muncă

Banca Mondială: 20% din şomerii din România folosesc...

Autor: Anca Olteanu

07.03.2017, 11:04 187

Potrivit raportului Băncii Mondiale, la categoria celor angajaţi, aproape nici unul nu lucrează de acasă, folosind internetul, e-mailul şi telefonul, comparativ cu peste 10%, cota înregistrată în Europa de Vest şi de Nord.

În România, mai puţin de 10% din firme utilizează cloud-ul, iar antreprenorii se confruntă cu mai multe piedici în sectorul serviciilor care stau în calea adoptării tehnologiei digitale.

Raportul Băncii Mondiale precizează că inegalităţile existente în Uniunea Europeană s-ar putea mări, în contextul în care este mai probabil ca muncitorii calificaţi să folosească internetul pentru a găsi un loc de muncă sau să pariticipe la reţele profesionale.

Ţările din Uniunea Europeană trebuie să realizeze politici pentru a ajuta muncitorii să se adapteze la noile locuri de muncă create de Internet dacă vor să evite creşterea inegalităţii şi a excluziunii în regiune, notează raportul Băncii Mondiale.

Mai mult, accesul aproape universal la internet nu a fost suficient pentru ca ţările din UE să beneficieze de oportunităţile create de tehnologiile digitale, fiind nevoie de mai mult pentru a dezvolta politici pentru a uşura accesul, conectând muncitorii la joburile din domeniul digital, menţionează raportul citat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO