Profesii

Banca Transilvania are “undă verde” de la acţionari pentru obligaţiunile de 350 de milioane de euro

Banca Transilvania are “undă verde” de la acţionari...

Autor: Liviu Popescu

23.05.2018, 17:52 961

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, au aprobat miercuri emisiunea de 350 de mil. euro de obligaţiuni subordonate cu o rată fixă sau variabilă a dobânzii cu scadenţa pe zece ani, adresată unui număr de până la 150 de persoane. Intermediarul ofertei este BT Capital Partners.

Banca spunea în aprilie pentru ZF, când şi-a arătat intenţia de a vinde obligaţiuni, că motivele sunt pe de o parte legate de finanţarea creşterii portofoliului de credite pe termen mediu şi lung, iar pe de alta de eficientizarea structurii capitalului pentru a oferi acţionarilor randamente crescute şi constant.

Banca Transilvania îşi trece astfel numele pe lista băncilor care activează în România şi care au apelat la mecanismele pieţei de capital. În iulie 2017 UniCredit a emis obligaţiuni corporative de 610 mil. lei, obligaţiunile de 300 mil. lei ale Garanti Banj ajung în 2019 la scadenţă, la fel ca şi obligaţiunile de 500 mil. lei ale Raiffeisen, lansate în 2014.

De la începutul anului acţiunile băncii de la Cluj au crescut cu 13%, în timp ce indicele principal BET a avansat cu 8%, potrivit BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO