Profesii

Banii pentru afacerile de la zero ale tinerilor antreprenori s-au epuizat cu patru luni mai devreme

Banii pentru afacerile de la zero ale tinerilor...

Autor: Corina Mirea

24.09.2013, 00:07 339

Tinerii cu vârste de până în 35 de ani care voiau să îşi înfiinţeze o afacere cu bani primiţi de la stat nu mai pot accesa fondurile nerambursabile pentru programul SRL-D coordonat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), bugetul de 5 mil. euro dedicat acestui program fiind epuizat cu patru luni înainte de termen.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul AIPPIMM, aplicaţia de înscriere a proiectelor pentru înfiinţarea SRL-D-urilor a devenit inactivă începând cu data de 4 septem­brie 2013, însă reprezentanţii instituţiei nu au precizat când şi dacă procesul de înscriere va fi reluat sau dacă Ministerul Economiei ia în calcul acordarea unui buget su­plimentar pentru tinerii care ar vrea să aplice în următoarele luni.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism Maria Grapini nu a putut fi contactată de ZF pentru a preciza dacă sistarea înscrierilor va dura până la finalul acestui an sau dacă vor fi alocaţi mai mulţi bani anul viitor pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO