Profesii

Beneficiarii Startup Nation bugetează, în proiecte, salarii între minimul şi mediul pe economie

Beneficiarii Startup Nation bugetează, în proiecte,...

Autor: Dan Straut

16.08.2017, 18:25 701

„Pentru început, le vom oferi angajaţilor salarii la nivelul minim pe economie plus unele bonusuri în funcţie de rentabilitate, pentru că ne dorim să păstrăm aceste locuri de muncă timp de cel puţin trei ani. În domeniul nostru - confecţii îmbrăcăminte - concurenţa este acerbă, iar piaţa este invadată de produse ieftine din China şi Turcia”, a spus unul dintre aplicanţii prezenţi la un eveniment de înmânare a acordurilor de finanţare desfăşurat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi antreprenoriat.

Reprezentanta unei companii startup din domeniul IT&C a spus, la rândul său, că va crea şase locuri de muncă şi le va bugeta cu salarii de 2.000 de lei net, posturile respective fiind de ajutor-programator. La respectivele joburi „este de aşteptat să candideze tineri absolvenţi sau studenţi cu o calificare suficientă pentru a ocupa astfel de posturi”.

Un alt investitor, care oferă „puţin peste minimul pe economie deocamdată, apoi mai vedem”, se aşteaptă să primească solicitări de angajare „din partea unor şomeri de peste 45 de ani, care ştiu meserie”.

Primele acorduri de finanţare din cadrul programului Startup Nation, la care sesiunea de depunere a proiectelor s-a desfăşurat în perioada 31 iulie - 4 august, au fost înmânate unui număr de 20 de întreprinzători. Ei au atras finanţări de 3,9 milioane de lei şi vor crea în total 155 de locuri de muncă, din care 45 destinate absolvenţilor, şomerilor sau persoanelor cu dizabilităţi.

„Sunt firme care activează în domenii precum panificaţie, patiserie, confecţii, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier, software, echipamente pentru protecţia muncii sau echipamente pentru construcţii. Sunt domenii profilate pe producţie şi pe crearea de plusvaloare, şi acesta este unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus şi le-am atins”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, la evenimentul de înmânare a acordurilor de finanţare.

Ministrul a precizat că în această perioadă proiectele depuse în cadrul programului Startup Nation sunt în stadiul de evaluare, iar pe 27 septembrie, când toate procedurile vor fi încheiate, va prezenta o statistică detaliată a derulării programului.

Ilan Laufer îşi sărbătoreşte miercuri ziua de naştere, împlinind 34 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO