Profesii

Bogdan Nicolae Badea, propunerea statului în consiliu de supraveghere al Petrom

Bogdan Nicolae Badea, propunerea statului în consiliu de...

Autor: Roxana Petrescu

17.04.2015, 14:31 887

Bogdan Nicolae Badea este propunerea Ministerului Energiei pentru un loc în consiliul de supraveghere al Petrom, după ce la mijlocul acestei săptămâni instituţia a decis revocarea din funcţie a lui Lucian-Dan Vlădescu, potrivit unui document publicat pe site-ul Petrom. Decizia va fi luată în AGA din 28 aprilie.

Bogdan-Nicolae Badea este secretar de stat în Ministerul Energiei iar în martie anul acesta a fost numit în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare. Badea a fost director de dezvoltare în Electrica şi, în pa­ralel, membru al boardurilor Enel Energie şi Enel Ener­gie Mun­tenia în perioada august 2007 - februarie 2009, când Mi­nis­terul Economiei a fost condus de Varujan Vosganian şi Adriean Videanu. Ulterior, Badea a condus o firmă de con­sul­tanţă în implementarea proiectelor de energie rege­ne­rabilă. 

El a revenit la Ministerul Economiei în 2013, odată cu liberalul Varujan Vosganian, coordonând companiile de stat din industria minieră şi de apărare, dar a părăsit postul când Constantin Niţă (PSD) a obţinut portofoliul Economiei. După rema­nierea care a adus la guvernare Partidul Liberal Reformator (PLR), Bogdan Badea a devenit secretar de stat în Ministerul Energiei, condus de Andrei Gerea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO