Profesii

Care este cel mai bun moment pentru a-ţi căuta un job

Care este cel mai bun moment pentru a-ţi căuta un job

Autor: Florin Casota

25.12.2017, 23:51 2426
 
La finalul anului, foarte mulţi oameni se gândesc la viitor şi la o posibilă mutare de la locul de muncă. Există o perioadă optimă pentru a-ţi căuta un job? Aşa se pare

Jurnaliştii BBC s-au uitat la date statistice şi au vorbit cu specialiştii în resurse umane şi au stabilit că dacă vrei să-ţi schimbi jobul cele mai mari şanse pentru reuşită sunt în zilele de marţi în luna decembrie.

Cele mai multe căutări de slujbe au loc în luna ianuarie, potrivit site-ului de anunţuri de joburi monster.com. Iar asta se dovedeşte a fi valabil şi în alte ţări precum Germania, Franţa sau Canada. Asta înseamnă competiţie mare pe un număr limitat de locuri.

Totuşi perioada cea mai bună ar fi la mijlocul lunii decembrie când multe companii oferă bonusuri de sfârşit de an, iar unii dintre angajaţi îşi dau demisia şi astfel rămân joburi vacante, spune Paul McDonald, senior executive director la firma de recrutare Robert Half.

Citiţi continuarea AICI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO