Profesii

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault,...

Autor: Ştefan Stan

16.02.2018, 16:41 922

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei, potrivit BBC. Totuşi, există o serie de zvonuri în spaţiul public că Ghosn s-ar retrage singur din funcţia pe care o deţine din 2005.

Acţionarii vor vota re-numirea lui Ghosn în întâlnirea din iunie. Dacă va fi aprobat, el de asemenea va rămâne preşedinte al alianţei japonezo-franceză Renault-Nissan şi Mitsubishi.

Grupul auto nou-format susţine că a fost cel mai mare producător auto la nivel global, cu peste 10,61 milioane de maşini vândute în 2017. Boardul Renault a anunţat că îşi doreşte ca Ghosn să facă o mişcare decisivă către o alianţă ireversibilă, precum şi să accenereze planurile de creştere ale Renault pentru 2022.Ghosn de asemenea a acceptat o tăiere de salariu de 30%.

Înmatriculările mărcii Dacia au urcat cu 17% luna trecută în Europa, la un total de aproape 40.000 de maşini. Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat în ianuarie o creştere de 66% pe piaţa locală, la un volum de aproape 11.800 de maşini, avans ce a poziţionat România pe locul întâi în topul creşterilor la nivel european, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO